Zijn labradors het meest populaire ras?

De American Kennel Club heeft zijn jaarlijkse lijst van de meest populaire hondenrassen vrijgegeven - en, voor het 31e jaar op rij, de labrador retriever is"als eerste in de show” geplaatst. Afronding van de top 10 zijn buldoggen, poedels, beagles, rottweilers, aanwijzers en teckels. De enige andere beweging in de top 10 was de teckel, die de Pembroke Welsh corgi uit de nr. De indrukwekkende, onwankelbare voorsprong van de Labrador retriever aan de voorkant van het raszuivere peloton is niet zo verwonderlijk, vertelt Brandi Hunter, vice-president public relations en communicatie van de AKC, CNN.

Omdat de organisatie slechts 193 „officiële raszuivere honden” erkent, slaagden huisdieren van gemengd ras, waaronder labradoodles (een Labrador gekruist met een poedels), Yorkipoos (een Yorkshire terrier-poedelmix), puggles (het product van een beagle-mopshond unie) en andere schattige portmanteaued pups de snede niet te maken. De American Kennel Club heeft zijn jaarlijkse lijst vrijgegeven voor de meest populaire raszuivere hondenrassen in de Verenigde Staten en tot geen verrassing zet de Labrador Retriever zijn regering voort als Amerika's favoriete ras voor een recordbrekende 31 jaar achter elkaar. Met oorsprong in Newfoundland - niet Labrador - en erkend door de American Kennel Club in 1917, vond het ras pas in de jaren zeventig zijn weg naar de Top Tien registerlijst van de AKC op nr. Het ras was van 1960 tot 1982 de tophond in Amerika geweest, voordat zijn populariteit enigszins afnam volgens de Associated Press.

Een van de grootste uitdagingen waarmee de Labrador-gemeenschap tegenwoordig wordt geconfronteerd, is het gebrek aan interesse in de fantasie, en dit is niet alleen in Labradors, beweert Maffett. Dinsdag publiceerde de American Kennel Club (AKC) zijn jaarlijkse lijst van de meest populaire hondenrassen, gebaseerd op het aantal honden in hun register. Volgens de jaarlijkse lijst van de meest populaire hondenrassen van de American Kennel Club staat de Labrador retriever voor het 31e opeenvolgende jaar op de eerste plaats, wat zijn overwinning toeschrijft aan het temperament en de veelzijdigheid van het ras. Daarom, als een onderzoeksgroep in staat is om een gen te isoleren en een test op een genetische afwijking in de Labrador Retriever op te zetten, zullen er duizenden honden getest worden, wat financieel goed is voor die faciliteit.

Het is geen geheim dat je favoriete hond degene is die in je huis woont, maar als je naar de meest populaire rassen in het hele land kijkt, is er één type hond waarvan de statistieken zeggen dat het boven de rest uitsteekt. Rechters, zoals Heim, kunnen labradors wereldwijd in handen krijgen, en buitenlanders zijn er in overvloed op de jaarlijkse Labrador Retriever Club van de Potomac Specialty Show, de rasversie van de Super Bowl. Van grote waakhonden en herders tot kleine speelgoedrassen, de pandemie is een bijzonder populaire tijd geweest voor mensen om nieuwe pups mee naar huis te nemen. Zijn niet getroffen door honden die uit andere landen zijn binnengebracht, zegt Heim: „Omgekeerd heeft de Amerikaanse Labrador Labradors in het buitenland beïnvloed.

De top 10 afronden na de Labrador retriever, Franse bulldog, golden retriever, Duitse herder en poedels, staan de bulldog op de zesde plaats, de beagle werd zevende, gevolgd door de Rottweiler, en vervolgens de Duitse kortharige aanwijzer op de negende gevolgd door de teckel. Ik ben 49 jaar geleden begonnen in Labradors, heb alle rassen behandeld en ik heb me afgevraagd of ik een ras zou vinden dat ik prefereerde boven de Labrador. We laten die eer over aan de Border Collie, maar Labradors zijn een van de meest intuïtieve rassen waarmee ik te maken heb gehad.

Leave Message

Required fields are marked *