Is labrador een goede familiehond?

Labs zijn uitstekende gezinshonden omdat ze wel bij mensen willen zijn en velen doen het niet goed als kennelhonden. labradors hebben de neiging om hun families en huizen te beschermen, maar begroeten meestal ook graag gezelschap. De labrador retriever is een geweldige familiehond - dat wil zeggen, wanneer hij voldoende krachtige lichaamsbeweging krijgt (inclusief dagelijkse apporteerspellen en zwemmen indien mogelijk). Labradors zijn goede familiehonden met een liefdevolle en levendige aard.

Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen, goed met kinderen en andere honden en huisdieren, kunnen de levendigheid van kinderen goed bijhouden en het zijn over het algemeen gezonde honden. Maar Labs zijn ook zware shedders en kunnen zich snel vervelen. Labradors worden over het algemeen niet als agressief beschouwd en hebben een beroemde zachte, aanhankelijke aard. Labradors zijn zelfs een populaire keuze voor een familiehuisdier, vanwege hun vriendelijke en speelse geest.

Het ras kan goed overweg met mensen en andere dieren en ze staan altijd klaar om nieuwe vrienden te maken. De Labrador is een trouwe metgezel, babysitter en beste vriend, dus zou wel eens de perfecte gezinshond kunnen zijn. Ze zijn erg geduldig en vertonen geen tekenen van agressie tenzij ze worden uitgelokt. Hun luide blaf maakt ze een goede waakhond en beschermer.

Vanwege hun extreme speelsheid en levenslust heeft de Labrador een mooie achtertuin nodig om vrij te rennen en te spelen. Ze hebben liefde, aandacht en veel wandelingen nodig, dus het zou een geweldige aanvulling kunnen zijn op een actief, groeiend gezin. Vraag uw plaatselijke Greencross-dierenartsen of dit ras past bij de levensstijl van uw gezin. Labradors zijn geweldige gezinshonden als ze de juiste training hebben.

Ze zijn aardig, vriendelijk, geweldig met kinderen. Ze houden van spelen en knuffelen met hun baasjes, en het zijn veelzijdige honden die gedijen in de meeste omgevingen. Labradors staan bekend als familie- en werkhonden. Zoals bij elk ras, moeten Labradors altijd onder toezicht staan in de buurt van kinderen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en gelukkig blijft.

Zoals de naam al doet vermoeden, beginnen getroffen Labradors die krachtig hebben getraind plotseling te zwaaien, in te storten en rust nodig te hebben voordat ze weer kunnen bewegen. Het favoriete ras van het VK heeft een lange weg afgelegd van zijn hardwerkende Canadese roots, maar de hedendaagse Labrador is nog steeds een betrouwbare werkhond omdat het ras actief, gretig en gemakkelijk te trainen is. Veel Labradors tussen één en drie jaar oud worden afgezet bij dierenasielen of reddingsgroepen vanwege gedragsproblemen met honden, zoals krachtig aan de lijn trekken en op mensen springen. Voor zo'n kortharige hond werpen labrador retrievers meer af dan je misschien denkt - aan de hoge kant van het gemiddelde (tenminste).

Ik ben opgegroeid in een huis vol Labrador Retrievers, dus ik ben een beetje bevooroordeeld over het ras, maar er zijn veel redenen waarom labs geweldige huisdieren zijn. Als ze eenmaal de basis onder de knie hebben, zullen Labradors graag nieuwe trucs blijven leren om hun geest actief en alert te houden. De Labrador-site neemt deel aan het Amazon EU Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om sites een manier te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon. Labradors hebben een manier om je hart te laten smelten, en het ras wordt een loyaal en altijd liefdevol lid van een druk huis.

Omdat Labradors dol zijn op het water, zullen ze zich prima vermaken aan het strand naast het spelen van levendige apporteerspellen waarin ze speelgoed uit het water kunnen halen. Het liefdevolle temperament van de Labrador verklaart waarom de meeste hondenbezitters in de VS en wereldwijd voor dit ras kiezen. Omdat Labradors een dubbele vacht hebben die water afstoot, kunnen hun dikke buitenste en fijnere binnenharen geuren vasthouden. Als je een labrador aan je gezin toevoegt, is het plannen van kwaliteitsvoeding iets waar Ollie mee kan helpen.

Het is vermeldenswaard dat de hoge voedselmotivatie in Labradors en het resulterende overgewicht en obesitas genetisch wordt gecontroleerd, volgens de bevindingen van een wetenschappelijk onderzoek gericht op obesitasgevoelige Labrador Retrievers.

Leave Message

Required fields are marked *