Welke kleur labrador is het beste?

Als het gaat om de beste labradorkleur, is de algemene regel onder de schietbroederschap dat zwart goed is, geel acceptabel, maar chocolade is uitsluitend voor de showbank. Zwart is altijd de dominante kleur geweest in het schietveld en in proeven. Zwarte labradors zijn de meest populaire kleur van Lab. Ze zijn meestal effen zwart zonder andere kleuren, markeringen of vlekken, met uitzondering van een toegestane kleine witte vlek op de borst.

Welke kleur labrador moet ik krijgen? Je zou een zwarte Labrador moeten kopen als je een slimme en perfecte jachtgenoot wilt, een gele Labrador als je op zoek bent naar een speelse en zorgzame gezinshond, en tot slot het Chocolate Lab als je een vriendelijke, actieve en vrolijke pup wilt. De drie belangrijkste vachtkleuren voor labrador retrievers zijn zwart, geel en chocolade. Elk heeft zijn eigen variatie, inclusief enkele toegevoegde markeringen die niet worden geaccepteerd door de AKC. De zwarte Labrador was ooit de favoriet, maar concurreert nu met de andere twee kleuren om aandacht.

De labrador retriever is een van de meest populaire hondenrassen ter wereld. Ze herkenden als ras in het begin van de 20e eeuw, maar waren er waarschijnlijk al veel daarvoor. In eerste instantie werden alleen Black Labradors geaccepteerd en gefokt. Na verloop van tijd raakte het publiek ook geleidelijk gewend aan de verschillende kleuren van Labs.

Hoewel er slechts drie officieel erkende kleuren zijn voor Labrador Color-zwart, geel en chocolade, variëren hun kleuren eigenlijk van vosrood tot zilver. Deze komen echter niet zo vaak voor omdat de foknormen voor pure Labradors vrij streng zijn. Omdat ze een van de meest populaire rassen zijn, is het logisch dat er veel mythen en geruchten om hen heen zijn. Labradorjassen en of ze de persoonlijkheid van de hond beïnvloeden.

Kortom, er is echt geen beste kleur van een Labrador Retriever omdat de beste kleur van de vacht 100% aan persoonlijke voorkeur voldoet. Als je wilt dat je Lab een jacht- of jachthond wordt, dan krijg je misschien liever een zwarte labrador boven de andere kleuren. Aan de andere kant, als u wilt dat uw Lab een showhond wordt, dan is het Chocolate Lab misschien de juiste keuze voor u om puur esthetische redenen. Er zijn zelfs speciale of zeldzame kleuren Labradors zoals zilver die nu in de fokwereld bestaan.

Misschien wilt u om strikt oppervlakkige redenen een zilveren labrador kiezen. Houd er rekening mee dat stereotypen over Labradors door hun kleur niet altijd waar zijn, en dat erfelijke eigenschappen zoals temperament en persoonlijkheid die door fokken worden doorgegeven, eerder invloed hebben op je leven met je Lab dan kleur. Er zijn verschillende andere kleuren Labradors die u mogelijk ook ziet genoemd door fokkers, trainers, eigenaren en ook in online gemeenschappen. Als de kleur van je Lab-pup iets donkerder is dan het traditionele geel, maar niet zo oranje als een Fox Red Labrador, zou je hem heel goed een Fawn Labrador kunnen noemen.

Gele of gouden Labradors kunnen in wezen de zwarte en chocoladegenen „uitschakelen” dankzij de aanwezigheid van het „E locus” -gen. Labrador-eigenaren kunnen gepassioneerd zijn over hun honden, en sommigen hebben zeker een kleurvoorkeur en sterke overtuigingen over de persoonlijkheden van de hond die op deze drie hoofdkleuren zijn gebaseerd. Het is mijn favoriete kleur voor de honden om te zijn en ze hebben vaak het sterkste karakter, maar dit kan ertoe leiden dat ze moeilijker te trainen zijn. Als je echter hebt gemerkt dat chocolade-labradors minder intelligent zijn of zich minder goed gedragen, is dat misschien niet je verbeelding.

Chocolade labrador is het zeldzaamste Lab omdat er negen mogelijke B- en E-gencombinaties zijn, slechts twee kunnen de chocoladevacht produceren, dus als het gewoon aan de natuur lag, dan is Chocolate Labs misschien wel de zeldzaamste Labrador-kleur. Chocolate Labs zou theoretisch de zeldzaamste kleur van Labradors moeten zijn, omdat hun kleur afkomstig is van recessieve genen. Er is nog veel meer te weten over elk van de Labs, dus blijf lezen om erachter te komen welke kleur Labrador het meest geschikt is voor jou. Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden dat Chocolate Labradors in het VK pas onlangs prijzen in het veld hebben behaald.

Technisch beschouwd als chocolade door de AKC, hebben deze honden mensen doen afvragen of deze kleuring een mythe is, omdat ze meer op Weimaraners lijken dan op Labradors. In een Australische studie van Labradors gepubliceerd in het tijdschrift Canine Genetics and Epidemiology, vonden onderzoekers geen bewijs dat chocoladekleurige laboratoria agressiever of hyperactiever waren dan zwarte of gele laboratoria. Kies de kleur Labrador waar je van houdt en doe grondig onderzoek naar een fokker of redding om het temperament en de persoonlijkheid van de hond te vinden die in het algemeen het beste bij elkaar passen. Geel werd al snel populair als de beste kleur van de labrador, versterkt in 1924 door de oprichting van de Yellow Labrador Club.

.

Leave Message

Required fields are marked *