Welk kleurenlab is het gemakkelijkst te trainen?

De meest voorkomende Lab-kleuren zijn zwart, geel en chocolade. Alle kleuren labradors zijn gemakkelijk te trainen, maar chocolade Labradors hebben de reputatie ongehoorzamer te zijn dan hun gele of zwarte neven. Er is echter veel discussie onder fokkers en Lab-eigenaren over deze reputatie. Omdat ze de dominante kleur hebben, zijn zwarte Labs gemakkelijker te vinden en te fokken.

Dit kan ertoe leiden dat veel van de positieve raseigenschappen worden gefokt en doorgegeven, zoals zacht temperament, intelligentie, en uitstekende prestaties bij het ophalen van het veld. Gele Labradors staan bekend om hun verschillende rollen, maar misschien wel het beste van alles omdat ze hulphonden zijn. Ze zijn lekker getemperd, makkelijk te trainen en vol liefde. Vraag degenen in het schietveld wat de beste labradorkleur is en het antwoord is over het algemeen zwart.

Terwijl in de ring juryleden graag geel zijn. Fox-red labs worden steeds populairder. In Amerika kiezen sommige eigenaren zelfs voor Silver Labs. Hoe zit het met yellow Labs? Zijn ze rustiger dan Labs met andere kleuren? Nogmaals, kalmte hangt af van fokken, niet van kleur.

Er zijn meer gele Labs gefokt als therapie- en hulphonden, wat betekent dat ze zijn gefokt voor kalmte. Veel gele Labs zijn ook afkomstig van Engelse labrador retriever-stambomen. English Labs zijn rustiger dan American Labs. Als je merkt dat meer gele Labs „daarbuiten de neiging hebben rustiger te zijn dan Labs met andere kleuren, heb je waarschijnlijk gelijk.

Nogmaals, veel Labrador-eigenaren geloven dat er een verschil in persoonlijkheid is tussen de verschillende kleuren. Sommigen zeggen dat gele Labs de liefste en vriendelijkste zijn, terwijl zwarte Labradors de kalmste en meest geduldige zijn, en chocolade Labs het meest luidruchtig en wild zijn. Er zijn onderzoeken uitgevoerd om te zien of een van deze overtuigingen waar is, maar tot op heden is er geen wetenschappelijk bewijs om een van deze beweringen te ondersteunen. De Black Labrador is zeer geliefd in de jachtgemeenschap en wordt vaak gefokt als jacht- of jachthond.

Afgezien van het feit dat een zwarte jas het gemakkelijker maakt om zichzelf te camoufleren. Het Black Lab kreeg de voorkeur vanwege traditionele en historische redenen. Er kan zelfs worden gesteld dat de foxier laboratoriumkleuren zichzelf beter kunnen camoufleren vanwege hun roodbruine vachtkleur die beter zou passen bij de omgeving. De eerste Labradors die fokten waren allemaal zwart.

Veel van de honden hadden ook een witte vlek op hun vacht, wat nog steeds gebruikelijk is in zwarte Labradors. De chocoladelaboratoria zijn veel veerkrachtiger, dikker van gestalte dan het zwarte lab en zijn iets moeilijker te trainen en gemakkelijk prikkelbaar. Chocolate Labs zou theoretisch de zeldzaamste kleur van Labradors moeten zijn omdat hun kleur afkomstig is van recessieve genen. Er is niet één bepaalde Lab-kleur die het beste is, hoewel er zeker sterke overtuigingen zijn over en verschillen tussen alle drie de kleuren.

Als je niet kieskeurig bent over kleur, heb je meer keuze aan Labrador-fokkers om op je shortlist te zetten bij het kiezen van de juiste hond. Dus als iemand die 8 labs van alle kleuren heeft gehad, vertegenwoordigt de schaduw van het lab niet hun gedragskenmerken. The Black Lab is het beste voor thuis vanwege hun kalme karakter en temperament, Labradors zijn over het algemeen perfecte gezinshonden en geschikt voor gezinnen met kinderen, en Labradors in alle kleuren, vormen en maten zijn loyaal, zorgzaam en geweldig met elk levend wezen. Als u uw hond wilt meenemen naar shows, vermijd dan zilver-, houtskool- of champagnekleurige Labradors, aangezien ze meestal niet worden herkend door kennelclubs over de hele wereld.

Twee jaar geleden sloot ik me aan bij Leeson en zijn team van vijf chocoladelabordors (waaronder 11-jarige cola) voor een dag ophalen. Een Labrador met het recessieve „e” -gen zal alleen phaeomelaninepigment produceren en zal geel zijn, ongeacht het „B-gen”. De zwarte kleur in Labs is het dominante kleurgen en de kans is groter dat je zwarte Labs ziet als gevolg hiervan.

Leave Message

Required fields are marked *