Welke problemen heeft labrador?

Het labradorras heeft een levensduur van 10 tot 12 jaar. Enkele van de algemene gezondheidsproblemen die labradors treffen, zijn patellaire luxatie, heupdysplasie bij honden (CHD) en osteochondritis dissecans (OCS), wat hondenelleboog- en schouderdysplasie is. Veel Labs hebben last van gewrichtsproblemen zoals heup- of elleboogdysplasie. Er zijn ook veel supplementen beschikbaar specifiek voor gewrichtsproblemen bij honden, maar hun werkzaamheid moet nog grondig worden bestudeerd; daarom is het het beste om een dierenarts te raadplegen over specifieke supplementen die u wilt proberen.

Hun grote oren bieden echter ook een geschikte voedingsbodem voor bacteriën, waardoor Labs vatbaarder worden voor oorinfecties. U kunt oorinfecties op afstand houden door ervoor te zorgen dat de oren van uw hond schoon en droog blijven (zorg ervoor dat u ze droogt na het baden of zwemmen), vaak te controleren op tekenen van infectie en overtollig haar in de oren te verwijderen (een trimmer kan dit voor u aan). Hartziekten zijn een veelvoorkomend probleem in de hondengemeenschap. Hoewel het vrij gebruikelijk is dat zelfs de gezondste oudere honden hartaandoeningen ontwikkelen, wordt algemeen welzijn als de beste preventie beschouwd.

Als bij uw hond een hartaandoening wordt vastgesteld, kan uw dierenarts een supplement zoals Vetmedin kauwtabletten aanbevelen om te beschermen tegen congestief hartfalen. Geef uw huisdier een aanbevolen Vetmedin-dosering om te beschermen tegen hartaandoeningen en streef er altijd naar om hem te helpen een gezond gewicht te behouden. Hoewel ik geen dierenarts ben, denk ik dat de beste manieren om hartaandoeningen te voorkomen vergelijkbaar zijn met wat een arts zou aanbevelen voor u, een menselijke patiënt. Het spijt me te horen van je verlies.

We hebben ons zwarte lab een paar maanden geleden verloren aan kanker. Hij was een geleidehond voor carrièreverandering en woonde meer dan 12 jaar bij ons. We hebben een chocoladelab van 4 jaar oud. Neem biologische kokosolie (niet vloeibaar) en maak een bevroren traktatie, of doe het in een Kong om eruit te likken.

Onze hond is er dol op en kijkt uit naar zijn dagelijkse snack. De huid is veel beter, heeft nauwelijks eelt op de ellebogen en heeft een rijke vacht. Ons Engelse laboratorium van 7 maanden werd gediagnosticeerd met een wekedelensarcoom. Hij had er een op zijn bovenbeen en één tussen zijn tenen, beide op het linkerbeen.

Die zijn verwijderd, maar degene op zijn voet is teruggekomen. Hij is nu 9 maanden oud en zijn voet wordt met de dag groter. We zijn bij 3 verschillende dierenartsen geweest en hebben ook met de fokker gesproken. Niemand heeft zo'n geval gezien waarin de hond zo jong is geweest.

Er zijn dus geen bestudeerde patronen van deze voorvallen. Als gezin hebben we besloten om DUKE de puppy te laten zijn die hij graag is, totdat zijn dagelijkse ervaringen moeilijk en pijnlijk worden, dan nemen we afscheid. Ik ben net mijn 7-jarige chocoladelaboratorium kwijtgeraakt, ik ben gebroken hart, ze is nog nooit onwel geweest behalve pijnlijke oren ooit, ik begrijp het niet dat ik vanmorgen met haar liep ze rolde in het natte gras zoals ze zo gelukkig en speels doet om 16.00 uur Ik dacht dat ze zichzelf niet leek en weigerde haar thee wat ze nooit zou doen, nam zichzelf mee in de tuin en ging in de hoek liggen en bewoog nooit, ik probeerde haar op te halen om haar een uur later binnen te halen en ze bleef gewoon weer liggen en haar achterbenen bleven wijken, uiteindelijk droeg ik haar naar binnen, ze leek oké, gewoon een beetje ingetogen, ze dronk een drankje waarvan ik dacht dat ze zich moest voelen beter, ik lag met haar op de grond, ze probeerde twee keer op te staan en viel gewoon om en was toen ziek en arm en leek een aanval te hebben en worstelde om binnen 5 minuten te ademen ze was overleden Ik ben verdwaald voor woorden en kan niet begrijpen wat er is gebeurd, ze stierf om 20.30 uur in mijn armen, mijn eerste gedachte dat ze dat zou doen heeft wat gif gegeten of zoiets, de dierenarts zegt dat ze geen tekenen van vergiftiging had en dat haar dood onverklaarbaar is. Ik kon niet eens naar de dierenartsen gaan, ze kwamen en haalden haar met een trolley uit mijn auto vanwege het Coronavirus, we moesten wegblijven, Ik ben diepbedroefd, is zoiets ooit iemand anders overkomen Ik kan niet stoppen met aan haar te denken en wat er is gebeurd Hartfalen.

Ik had 2 honden die begonnen met een hartgeruis en uiteindelijk congestief hartfalen kregen. Onze kleine chiahuahua slikte 2 of 3 jaar medicijnen en kreeg ademhalingsaanvallen en stierf uiteindelijk in de armen van mijn man. Mijn zwarte lab had hetzelfde, maar werd te laat betrapt en ze had ook botkanker en ik liet haar meteen in slaap brengen. Haar bloedonderzoek was niet op de kaart.

Ze had vochtophoping rond haar hart. Dus voor haar ging alles snel bergafwaarts in slechts een jaar na haar laatste dierenartsbezoek. Gillian, mijn hart gaat naar jou uit en ik begrijp je pijn. Bijna een week geleden moest ik ons blonde lab meenemen en haar laten rusten.

Bijna 2 maanden of 3 maanden had ze deze hoest en viel af en toe flauw met moeite met ademhalen als ze zichzelf te uitgeput had. Ik heb eindelijk gezegd dat je niet meer hoeft te lijden. Onze dierenarts nam röntgenfoto's een maand voordat ik haar eindelijk opnam en ze zat vol vocht in haar buitenlonggebied. Hij zei dat hij dit niet vaak ziet.

Longontsteking of een soort kanker. Shelby is haar naam en ze was de liefste, meest liefdevolle hond die we ooit al bijna 12 jaar hebben gehad. Knuffels voor jou Mijn labrador is 8 maanden oud, hij kan plotseling niets eten, ik vroeg dierenexpert, maar ze schrijven medicijnen voor, maar krijgen geen goed resultaat meer dan 1 week compleet maar eet niets, hoe hem te genezen wat kan ik doen help alsjeblieft. Elleboog- en heupdysplasie zijn veel voorkomende ziekten bij honden, vooral zwaardere rassen, die hun gewrichten regelmatig meer belasten.

Deze ziekten worden veroorzaakt door misvormingen in de heupkassen en ellebooggewrichten, die kunnen leiden tot kreupelheid, vooral als ze niet worden behandeld. Erfelijke myopathie is een genetische aandoening die storingen in de vorming van spiervezels veroorzaakt. Het veroorzaakt een algemene zwakte van de skeletspieren die het vermogen van een hond om te sporten of zelfs te lopen kan wegnemen. Krassen en poten aan het oor Cataract.

Deze zijn meestal erfelijk, maar kunnen ook het gevolg zijn van oogtrauma en aandoeningen zoals diabetes. De enige behandeling voor cataract is een operatie. labrador retrievers zijn vatbaar voor veel dysplasie-aandoeningen. Bloat en obesitas komen ook veel voor in Labs.

Uw laboratorium moet door een dierenarts worden gezien voor routinecontroles om de gezondheid van uw huisdier te garanderen en te behouden. Obesitas - De labrador retriever is een ras dat gemakkelijk zwaarlijvig wordt. Gratis voeren moet bij dit ras vaak niet worden toegestaan om te veel eten te voorkomen. Je moet ook hun lekkernijen beperken om ervoor te zorgen dat ze op een gezond gewicht blijven.

Kanker is de belangrijkste moordenaar van honden van 10 jaar en ouder. Honden hebben zelfs drie keer meer kans op het ontwikkelen van kanker dan mensen. Met recente ontwikkelingen in behandelingen is kanker echter niet het doodvonnis dat het ooit was. Net als bij mensen is vroege detectie de sleutel om op tijd een behandeling te krijgen.

Veel voorkomende tekenen om op te letten zijn abnormale zwellingen die blijven groeien, vreemde bloedingen of ontladingen, ademhalingsmoeilijkheden, moeite om zichzelf te verlichten, verlies van eetlust of moeite met eten, aanhoudend hinken of verlies van uithoudingsvermogen, zweren die niet genezen, gewichtsverlies, en een sterke aanstootgevende geur van zijn mond. Als u deze tekenen opmerkt, moet u uw hond onmiddellijk laten controleren door uw dierenarts. Hoe eerder kanker wordt ontdekt, hoe eerder het kan worden behandeld. Sommige behandelingen die beschikbaar zijn, zijn chirurgie, chemotherapie en bestraling.

Hartziekten komen vrij vaak voor bij honden, vooral bij oudere honden. Zelfs gezonde honden kunnen de aandoening ontwikkelen, maar het is nog steeds een goede gewoonte om uw laboratorium op de hoogte te houden van vaccinaties. Zorg ervoor dat hij gezond voedsel eet, veel water drinkt en voldoende beweegt. Sommige symptomen die kunnen wijzen op hartaandoeningen in uw Labrador zijn vermoeidheid, hoesten, verlies van eetlust, zwelling van de buik, moeite met ademhalen en gewichtsverlies.

Als uw hond een van deze symptomen vertoont, breng hem dan naar uw dierenarts voor onderzoek. De meest voorkomende hartaandoening in Labs is Tricuspidalisklepdysplasie (TVD). Dit is een aangeboren aandoening en treft meestal mannen. Dit is aanwezig bij de geboorte en het is een defect in de klep aan de rechterkant van het hart.

De eerste indicaties van deze aandoening zijn hartgeruis en tekenen van congestief hartfalen. Er is momenteel geen remedie voor dit, maar uw dierenarts kan diuretica voorschrijven om vochtretentie te helpen verlichten. Hij kan je ook aanbevelen om de oefening van je lab te beperken, zodat hij zijn hart niet onnodig belast. Progressieve retinale atrofie is een term die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan ziekten te dekken die retinale degeneratie veroorzaken en uiteindelijk tot blindheid leiden.

Het meest voorkomende type PRA in Labs wordt progressieve staafkegeldegeneratie genoemd. Bij dit type PRA ontwikkelen de staaf- en kegelcellen in het oog zich normaal, maar degenereren dan, vanwege een mutatie, uiteindelijk en veroorzaken ze blindheid. Retinale dysplasie komt vaker voor dan PRA en is ook erfelijk. Deze aandoening treedt op wanneer de lagen van het netvlies zich niet goed vormen.

Bij honden met deze aandoening ontwikkelt het netvlies plooien in plaats van een dun membraan aan de achterkant van het oog te vormen. Gewrichtsproblemen, zoals heup- en elleboogdysplasie, komen vaak voor bij Labrad. Deze aandoeningen tasten de gewrichten aan en kunnen pijn veroorzaken, waardoor het moeilijk wordt voor uw lab om normaal te bewegen. Zowel heup- als elleboogdysplasie lijken genetische indicatoren te hebben, maar het exacte gen is nog niet geïdentificeerd.

Dysplasie is niet volledig te voorkomen, maar de omgeving van uw lab kan zeker een verschil maken. Een gezond dieet en veel oefeningen met weinig impact kunnen helpen om de symptomen te minimaliseren en uw Labrador mobiel te houden. Obesitas kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes en kan ook de symptomen van artritis en heup- en elleboogdysplasie verergeren. Door uw laboratorium gezond en slank te houden, voorkomt u dat hij diabetes ontwikkelt en kan hij eventuele pijn die hij voelt met zijn artritis- of dysplasieproblemen helpen verlichten.

Onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van het Royal Veterinary College (RVC) analyseerde gezondheidsgegevens over Labradors en vergeleek ze met Cocker Spaniels, Staffordshire Bull Terriers en Shih-tzus. Obesitas is een ernstig gezondheidsprobleem bij Labradors omdat het hun risico op hart- en leveraandoeningen, gewrichtsproblemen (inclusief artritis), skeletproblemen en metabole en luchtwegaandoeningen kan verhogen. Labradors zijn vatbaar voor heupdysplasie, een aandoening die het gevolg is van abnormale vorming van de heupkom waardoor de heup verslechtert. Gewrichtsproblemen zijn ook aangetoond dat ze veel voorkomen in Labs, en elke liefhebber van Labrador moet zich terdege bewust zijn van het gevaar van heupdysplasie.

Dieet en lichaamsbeweging zijn cruciaal voor het behoud van een gezond gewicht en het voorkomen van obesitas bij honden, een belangrijk gezondheidsprobleem onder Labradors. Verantwoordelijke fokkers zullen ouders selecteren die weinig tot geen geschiedenis hebben van de ziekten waar Labradors vatbaar voor zijn. Ze kunnen u het beste idee geven van de ernst van mogelijke problemen die u in uw Labrador tegenkomt. Artritis is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij Labradors, vooral naarmate ze ouder worden, en is het resultaat van hun grootte en de belasting die dit op hun gewrichten legt.

Laten we daarom eens kijken op welke manieren u kunt helpen de gezondheid van uw hond te waarborgen en welke problemen Labradors hebben. Pica komt veel voor bij puppy's en is ook nauw verbonden met de Labrador en een handvol andere rassen. Hoewel deze problemen veel voorkomen bij Labrador Retrievers, worden Labs nog steeds beschouwd als een over het algemeen gezond en stevig ras. Labradors hebben grote, slappe oren die deel uitmaken van hun innemende uiterlijk, maar dit betekent wel dat ze vatbaarder zijn voor oorinfecties.

Bovendien beweert Canine Genetics and Epidemiology dat enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van Labrador Retriever „obesitas”, otitis externa en degeneratieve gewrichtsaandoening zijn. Overmatig trainen van uw Labrador voordat ze volgroeid zijn, kan ook een bijdragende factor zijn bij de ontwikkeling van heupdysplasie. .

Leave Message

Required fields are marked *