Hebben labradors veel gezondheidsproblemen?

Labrador Retrievers zijn vatbaar voor veel dysplasie-aandoeningen. Bloat en obesitas komen ook veel voor in Labs. Uw laboratorium moet door een dierenarts worden gezien voor routinecontroles om de gezondheid van uw huisdier te garanderen en te behouden. Een ding dat vooral belangrijk is om in gedachten te houden, is dat dit ras de neiging heeft om gewicht te behouden als het te vaak zittend is, of als het te veel traktaties krijgt.

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen voor de moderne labradorhond is obesitas. Een gezonde Labrador moet een slanke zandlopervorm hebben. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je Lab-vriend vaak te behandelen, in ruil voor hun onvoorwaardelijke genegenheid, is het veel beter om je vriend te behandelen met speeltijd van hoge kwaliteit in plaats van eetbare lekkernijen. Dit zorgt ervoor dat u en uw lab kunnen genieten van een lang en gezond gezelschap.

Labradors doen het heel goed buiten met een hondenhok, omdat ze aanpasbaar zijn voor buitenomstandigheden, maar ze wonen meestal het liefst binnenshuis, dicht bij mensen. Veel Labs hebben last van gewrichtsproblemen zoals heup- of elleboogdysplasie. Er zijn ook veel supplementen beschikbaar specifiek voor gewrichtsproblemen bij honden, maar hun werkzaamheid moet nog grondig worden bestudeerd; daarom is het het beste om een dierenarts te raadplegen over specifieke supplementen die u wilt proberen. Hun grote oren bieden echter ook een geschikte voedingsbodem voor bacteriën, waardoor Labs vatbaarder worden voor oorinfecties.

U kunt oorinfecties op afstand houden door ervoor te zorgen dat de oren van uw hond schoon en droog blijven (zorg ervoor dat u ze droogt na het baden of zwemmen), vaak te controleren op tekenen van infectie en overtollig haar in de oren te verwijderen (een trimmer kan dit voor u aan). Hartziekten zijn een veelvoorkomend probleem in de hondengemeenschap. Hoewel het vrij gebruikelijk is dat zelfs de gezondste oudere honden hartaandoeningen ontwikkelen, wordt algemeen welzijn als de beste preventie beschouwd. Als bij uw hond een hartaandoening wordt vastgesteld, kan uw dierenarts een supplement zoals Vetmedin kauwtabletten aanbevelen om te beschermen tegen congestief hartfalen.

Geef uw huisdier een aanbevolen Vetmedin-dosering om te beschermen tegen hartaandoeningen en streef er altijd naar om hem te helpen een gezond gewicht te behouden. Hoewel ik geen dierenarts ben, denk ik dat de beste manieren om hartaandoeningen te voorkomen vergelijkbaar zijn met wat een arts zou aanbevelen voor u, een menselijke patiënt. Het spijt me te horen van je verlies. We hebben ons zwarte lab een paar maanden geleden verloren aan kanker.

Hij was een geleidehond voor carrièreverandering en woonde meer dan 12 jaar bij ons. We hebben een chocoladelab van 4 jaar oud. Neem biologische kokosolie (niet vloeibaar) en maak een bevroren traktatie, of doe het in een Kong om eruit te likken. Onze hond is er dol op en kijkt uit naar zijn dagelijkse snack.

De huid is veel beter, heeft nauwelijks eelt op de ellebogen en heeft een rijke vacht. Ons Engelse laboratorium van 7 maanden werd gediagnosticeerd met een wekedelensarcoom. Hij had er een op zijn bovenbeen en één tussen zijn tenen, beide op het linkerbeen. Die zijn verwijderd, maar degene op zijn voet is teruggekomen.

Hij is nu 9 maanden oud en zijn voet wordt met de dag groter. We zijn bij 3 verschillende dierenartsen geweest en hebben ook met de fokker gesproken. Niemand heeft zo'n geval gezien waarin de hond zo jong is geweest. Er zijn dus geen bestudeerde patronen van deze voorvallen.

Als gezin hebben we besloten om DUKE de puppy te laten zijn die hij graag is, totdat zijn dagelijkse ervaringen moeilijk en pijnlijk worden, dan nemen we afscheid. Ik ben net mijn 7-jarige chocoladelaboratorium kwijtgeraakt, ik ben gebroken hart, ze is nog nooit onwel geweest behalve pijnlijke oren ooit, ik begrijp het niet dat ik vanmorgen met haar liep ze rolde in het natte gras zoals ze zo gelukkig en speels doet om 16.00 uur Ik dacht dat ze zichzelf niet leek en weigerde haar thee wat ze nooit zou doen, nam zichzelf mee in de tuin en ging in de hoek liggen en bewoog nooit, ik probeerde haar op te halen om haar een uur later binnen te halen en ze bleef gewoon weer liggen en haar achterbenen bleven wijken, uiteindelijk droeg ik haar naar binnen, ze leek oké, gewoon een beetje ingetogen, ze dronk een drankje waarvan ik dacht dat ze zich moest voelen beter, ik lag met haar op de grond, ze probeerde twee keer op te staan en viel gewoon om en was toen ziek en arm en leek een aanval te hebben en worstelde om binnen 5 minuten te ademen ze was overleden Ik ben verdwaald voor woorden en kan niet begrijpen wat er is gebeurd, ze stierf om 20.30 uur in mijn armen, mijn eerste gedachte dat ze dat zou doen heeft wat gif gegeten of zoiets, de dierenarts zegt dat ze geen tekenen van vergiftiging had en dat haar dood onverklaarbaar is. Ik kon niet eens naar de dierenartsen gaan, ze kwamen en haalden haar met een trolley uit mijn auto vanwege het Coronavirus, we moesten wegblijven, Ik ben diepbedroefd, is zoiets ooit iemand anders overkomen Ik kan niet stoppen met aan haar te denken en wat er is gebeurd Hartfalen. Ik had 2 honden die begonnen met een hartgeruis en uiteindelijk congestief hartfalen kregen.

Onze kleine chiahuahua slikte 2 of 3 jaar medicijnen en kreeg ademhalingsaanvallen en stierf uiteindelijk in de armen van mijn man. Mijn zwarte lab had hetzelfde, maar werd te laat betrapt en ze had ook botkanker en ik liet haar meteen in slaap brengen. Haar bloedonderzoek was niet op de kaart. Ze had vochtophoping rond haar hart.

Dus voor haar ging alles snel bergafwaarts in slechts een jaar na haar laatste dierenartsbezoek. Gillian, mijn hart gaat naar jou uit en ik begrijp je pijn. Bijna een week geleden moest ik ons blonde lab meenemen en haar laten rusten. Bijna 2 maanden of 3 maanden had ze deze hoest en viel af en toe flauw met moeite met ademhalen als ze zichzelf te uitgeput had.

Ik heb eindelijk gezegd dat je niet meer hoeft te lijden. Onze dierenarts nam röntgenfoto's een maand voordat ik haar eindelijk opnam en ze zat vol vocht in haar buitenlonggebied. Hij zei dat hij dit niet vaak ziet. Longontsteking of een soort kanker.

Shelby is haar naam en ze was de liefste, meest liefdevolle hond die we ooit al bijna 12 jaar hebben gehad. Knuffels voor jou Mijn labrador is 8 maanden oud, hij kan plotseling niets eten, ik vroeg dierenexpert, maar ze schrijven medicijnen voor, maar krijgen geen goed resultaat meer dan 1 week compleet maar eet niets, hoe hem te genezen wat kan ik doen help alsjeblieft. Krassen en poten aan het oor Cataract. Deze zijn meestal erfelijk, maar kunnen ook het gevolg zijn van oogtrauma en aandoeningen zoals diabetes.

De enige behandeling voor cataract is een operatie. Elleboog- en heupdysplasie zijn veel voorkomende ziekten bij honden, vooral zwaardere rassen, die hun gewrichten regelmatig meer belasten. Deze ziekten worden veroorzaakt door misvormingen in de heupkassen en ellebooggewrichten, die kunnen leiden tot kreupelheid, vooral als ze niet worden behandeld. Erfelijke myopathie is een genetische aandoening die storingen in de vorming van spiervezels veroorzaakt.

Het veroorzaakt een algemene zwakte van de skeletspieren die het vermogen van een hond om te sporten of zelfs te lopen kan wegnemen. Grote honden belasten hun gewrichten al extra, dus het toevoegen van onnodig gewicht kan schadelijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier. Indien mogelijk moeten labrador retrievers mogen zwemmen, omdat het een van hun favoriete activiteiten is. Tricuspidalisklepdysplasie (TVD) is een veel voorkomend gezondheidsprobleem bij labradors dat aanwezig is vanaf de geboorte en vooral mannelijke honden treft.

Met een sterk, zwaar gebouwd lichaam en vierkante proporties is de labrador retriever geclassificeerd als een werkhond. Net als heupdysplasie is het een van de aandoeningen waarop de Labrador Retriever Club, Inc fokkers aanbeveelt hun honden te testen. Overmatig trainen van uw Labrador voordat ze volgroeid zijn, kan ook een bijdragende factor zijn bij de ontwikkeling van heupdysplasie. In het bijzonder moet een foklarador de volgende gezondheidsonderzoeken krijgen om absoluut zeker te zijn van hun gezondheidszorgbehoeften en eventuele aandoeningen die ze aan hun puppy's kunnen doorgeven.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende medische problemen die van invloed kunnen zijn op Labrador Retrievers en hoe we de symptomen kunnen identificeren. Het komt het meest voor bij honden van grotere rassen, zoals Labradors, en het kan ervoor zorgen dat ze na verloop van tijd grote hoeveelheden van hun centrale zicht verliezen. Er is geen manier om alle medische problemen te voorkomen die uw laboratorium kunnen overkomen, maar u kunt uw best doen om hem gezond te houden. Obesitas is een ernstig gezondheidsprobleem bij Labradors omdat het hun risico op hart- en leveraandoeningen, gewrichtsproblemen (inclusief artritis), skeletproblemen en metabole en luchtwegaandoeningen kan verhogen.

Ze kunnen u het beste idee geven van de ernst van mogelijke problemen die u in uw Labrador tegenkomt. Hun uiterlijk wijkt enigszins af van de traditionele Labrador - ze zijn behoorlijk trimmer, met kleinere koppen, en men is het er algemeen over eens dat deze lijn misschien een beetje te enthousiast is voor de gemiddelde hondenbezitter. De Labrador-site neemt deel aan het Amazon EU Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om sites een manier te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon. De hierboven genoemde gezondheidsproblemen in Labradors zijn slechts aandoeningen waar het ras meer vatbaar voor is.

.

Leave Message

Required fields are marked *