Wat is de meest voorkomende doodsoorzaak bij labradors?

De meest voorkomende doodsoorzaken waren aandoeningen van het bewegingsapparaat en kanker. Huid- en ooraandoeningen kwamen significant vaker voor bij chocoladehonden dan bij zwarte of gele honden. De meest voorkomende doodsoorzaken voor labradors zijn kanker en aandoeningen van het bewegingsapparaat. De musculoskeletale aandoeningen zijn op zichzelf niet dodelijk, maar ze veroorzaken intense pijn waardoor eigenaren hun Labradors vaak euthanaseren.

Kanker heeft meestal altijd een hoog sterftecijfer, maar u kunt het leven van uw hond mogelijk verlengen met de juiste behandeling. Vanwege het gebrek aan genetische diversiteit bij labrador retrievers als raszuiver ras, hebben Labs aanleg voor bijna 70 verschillende ziekten. Dit betekent niet dat je Lab aan een van hen zal sterven, maar sommige komen vaker voor dan andere. De meeste Labrador Retrievers sterven bijvoorbeeld aan kanker, degeneratieve gewrichtsaandoeningen, obesitas en otitis externa.

Een onderzoek dat zich richtte op doodsoorzaken bij Labrador en Golden Retrievers toonde aan dat 70% van de honden kankergenen draagt. Een van de meest voorkomende kankers bij retrievers, waar de studie zich op richtte, zijn mestceltumoren. Uit de studie bleek ook dat retrievers met twee exemplaren van het gen vier keer zoveel kans hebben om kanker te ontwikkelen. We zullen straks dieper ingaan op de tekenen van kanker.

Het is moeilijk te voorspellen hoe lang na de diagnose een Labrador zal leven. Zodra de symptomen ondraaglijk worden, besluiten de meeste eigenaren hun honden te euthanaseren om een einde te maken aan hun lijden. Aan de andere kant kunnen sommige soorten kanker gemakkelijk operatief worden verwijderd en kunnen de honden een volledige levensduur hebben. Er zijn veel verschillende soorten kanker die Labradors kunnen krijgen, dus we zullen de tekenen van kanker en de meest voorkomende bespreken.

Meestal is de meest voorkomende doodsoorzaak voor een labrador retriever kanker of musculoskeletale aandoeningen. Hoewel de meeste musculoskeletale aandoeningen waar Labrador Retrievers last van hebben niet echt dodelijk zijn, creëren ze vaak zulke pijnlijke en ernstige symptomen dat sommige eigenaren ervoor kiezen om ze te euthanaseren. Een aanzienlijk deel van de Labradors zal op oudere leeftijd aan kanker bezwijken. De trieste realiteit is dat veel honden voortijdig overlijden als gevolg van een vermijdbare ziekte.

Hier vindt u de top 5 belangrijkste doodsoorzaken bij honden, en hoe Actijoy hondenproducten kunnen helpen bij vroege detectie of preventie. Nierziekte treedt op wanneer de nieren van een hond afvalproducten niet langer goed uit het bloed filteren of de nodige hydratatie behouden. Een veelbetekenend symptoom van een nieraandoening bij honden is een drastisch verhoogd waterverbruik - een teken dat gemakkelijk te missen is. De Actijoy-oplossing dient als eerste indicatie van eigenaren van gezelschapsdieren dat er iets mis is, en waarschuwt de eigenaar via de mobiele telefoon-app wanneer een afwijking van het basisgedrag van de hond wordt gedetecteerd.

Vanwege de enorme stijging van obesitas bij honden in de afgelopen jaren, ontwikkelen honden diabetes in alarmerende snelheden. Een diabetische hond zal moeite hebben om zijn of haar bloedsuikerspiegel te reguleren, wat leidt tot mogelijk fatale reacties op voedsel. Net als een nieraandoening is een vroeg waarschuwingssignaal voor diabetes een aanzienlijke toename van het waterverbruik. Daarom is de Actijoy WiFi Food and Water Dog Bowl een handig hulpmiddel om de gezondheid en het welzijn van uw hond te behouden.

Honden kunnen jarenlang leven met de door teken overgedragen ziekte van Lyme zonder symptomen te vertonen. De ziekte van Lyme kan echter ernstige gezondheidsproblemen voor uw huisdier veroorzaken. Moeilijk te detecteren symptomen zijn depressie, verlies van eetlust en pijn. De Actijoy Health and Activity Dog Tracker waarschuwt hondenbezitters voor verminderde activiteit als gevolg van depressie of pijn, evenals veranderingen in eet- of drinkpatronen.

Voor honden die vaak buiten zijn, is vroege opsporing van de ziekte van Lyme cruciaal. Een verrassende statistiek is dat meer dan 55% van de Amerikaanse huisdieren zwaarlijvig is. Obesitas is een belangrijke oorzaak van ziekte en overlijden bij honden en is een risicofactor voor hartaandoeningen, nier- en leveraandoeningen en diabetes. Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen het gewicht van hun honden controleren door de calorie-inname van de hond in combinatie met het energieverbruik van het dier te controleren met de Actijoy Health and Activity Dog Tracker.

De mediane levensduur van Labrador retrievers in het VK werd eerder geschat op 12,5 jaar, maar er is behoefte aan aanvullende rasspecifieke informatie over de veelvoorkomende doodsoorzaken en eventuele verschillen in geslacht of vachtkleur in levensduur. Veel van wat u kunt doen om uw hond gelukkig en gezond te houden, is gezond verstand, net als voor mensen. Dit is wanneer we haar de nodige „controles” geven en testen op ziekten en aandoeningen die veel voorkomen in Labradors. Je leven delen met een hond betekent van hem houden en voor hem zorgen in elke fase van groei en ontwikkeling, vanaf het moment dat ze in je hart stuiteren, tot ouderdom en hun uiteindelijke dood.

Hier zijn enkele veelvoorkomende ziekten en problemen waar u op moet letten als u een Labrador bezit, zodat u ze gezond kunt houden. Huidproblemen die verband houden met allergieën komen ook vrij vaak voor in laboratoria, en natuurlijk kunnen Labradors af en toe last hebben van een reeks gezondheidsproblemen die wijdverspreid zijn onder honden in het algemeen. Recentere studies hebben castratie echter daadwerkelijk in verband gebracht met een paar ernstige gezondheidsproblemen, waaronder kanker en ziekte, die beide belangrijke doodsoorzaken en ziekte kunnen zijn in Labs. Oudere studies hebben een hoog sterftecijfer aangetoond voor honden die niet zijn gecastreerd en schreven dit toe aan de drang van de hond om te paren, waardoor hij verder van huis ronddwaalde en mogelijk meer ongelukken krijgt.

Een steeds vaker voorkomend probleem bij honden, obesitas is vooral een probleem met Labrador Retrieves als direct gevolg van overvoeding. Urinewegaandoeningen werden geregistreerd als doodsoorzaak bij slechts 2,7% van de Labrador-retrievers in het huidige onderzoek en specifieke details over de frequentie van individuele urinewegaandoeningen werden niet verzameld als onderdeel van de huidige studie. Sterftecijfers (geregistreerde oorzaak, datum en methode van overlijden) werden geëxtraheerd over sterfgevallen uit de beschikbare EPR-gegevens van een willekeurige steekproef van 2074 (6,2%) honden. We zullen de meest voorkomende problemen bij Labrador Retrievers beschrijven om u een idee te geven van wat er in haar toekomst kan gebeuren.

Deze studie was bedoeld om demografie, mortaliteit en vaak geregistreerde ziekten te beschrijven bij Labrador retrievers onder Britse veterinaire zorg. .

Leave Message

Required fields are marked *