Wat zijn de nadelen van labrador?

Labrador Retrievers zijn honden van grote rassen. Vanwege hun dubbele jassen kunnen laboratoria serieus afstoten. Als je dit ras in huis hebt, zal er voor iedereen genoeg genegenheid zijn. Ze zijn een grotere hond, maar zeker niet onhandelbaar met 70-80 pond voor de meeste mensen.

Velen van hen worden 10-12 jaar oud, hoewel sommige mensen tot 20 jaar kunnen leven. Steriliseren of castreren helpt de levensduur te bevorderen en het risico op ongewenste nakomelingen te verminderen. labrador retrievers zijn redelijk gezond in vergelijking met andere raszuivere honden. Deze energie maakt Labs een goede keuze voor gezinnen met veel tuinruimte, maar niet voor Labrador-liefhebbers die in appartementen wonen.

Dit eindeloze Labrador-geduld bevestigt de resultaten van een onderzoek waarin Labrador Retrievers de minst agressieve honden bleken te zijn, zowel tegenover familie als vreemden. Met name Labrador Retrievers die voornamelijk worden gebruikt voor jagen en veldproeven zien er heel anders uit dan Labs die je ziet op hondenshows die de nadruk leggen op conformatie. U kunt een labrador retriever-puppy kopen bij een showfokker die labradors fokt om te voldoen aan een gedetailleerde uiterlijkstandaard voor de hondenshowring. Een academische studie aan de Universiteit van Melbourne suggereerde dat Labrador Retrievers een chromosomale aanleg hebben voor verlatingsangst, die niet aanwezig was in hun Golden Retriever-tegenhangers.

Hoewel elk ras individuele honden omstandigheden kan laten ontwikkelen die instabiliteit in hun karakter, stemming en gedragsreacties kunnen bevorderen, zijn Labrador retrievers over het algemeen meestal lief en gelukkig. Er zijn bepaalde kenmerken van Labradors die sommige mensen misschien frustrerender dan vertederend vinden. Er kunnen enkele nadelen zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij de voor- en nadelen van Labrador retrievers, maar dit ras is de meest populaire keuze in de Verenigde Staten. Als het om Labradors gaat, hun Labrador hondengeur is voornamelijk te danken aan hun dubbele, waterafstotende vacht die de neiging heeft om geur vast te houden in zowel de buitenste als de fijnere binnenkant haren.

Als je erover denkt om een Labrador te bezitten, hoop ik dat het leren over de voor- en nadelen van Labrador je heeft geholpen een weloverwogen beslissing te nemen. Dit is nog een reden waarom Labrador Retrievers vaak worden gekozen als hulphonden; ze kunnen gewoon complexere commando's begrijpen en uitvoeren dan sommige andere hondenrassen. Labradors staan erom bekend vriendelijk te zijn met familie en met alle anderen, inclusief vreemden en andere huisdieren. De Labrador Retriever is een geweldige familiehond - dat wil zeggen, wanneer hij voldoende krachtige lichaamsbeweging krijgt (inclusief dagelijkse apporteerspellen en zwemmen indien mogelijk).

Bovendien kunt u door elke puppy die u overweegt te adopteren te screenen en te vragen naar de gezondheid van hun ouders, de kans verkleinen dat uw Labrador-puppy een van deze aandoeningen krijgt. Dit kan vooral handig zijn als u van plan bent uw Labrador Retriever regelmatig in het openbaar mee te nemen, waar training essentieel is om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en comfortabel is.

Leave Message

Required fields are marked *