Wat is het gedrag van een labrador?

Het zijn sterke honden en hebben op jonge leeftijd wat gehoorzaamheidstraining nodig, anders zijn ze te zien terwijl ze hun baasjes naar believen over straat slepen. Vanwege hun energetische aard kunnen labradors die alleen worden gelaten of niet goed worden geoefend destructief worden - kauwen, graven en blaffen tot overmaat. Soms kan de grens tussen een 'trainingsprobleem' en een 'gedragsprobleem' vervagen en in feite kunnen veel gedragsproblemen, bijvoorbeeld opspringen, worden opgelost door middel van eenvoudige trainingsmaatregelen. Andere zijn complexer en vereisen dieper onderzoek.

MIJN tienjarige Lab is erg veeleisend geworden, vooral als het om eten gaat, ik kan niets eten zonder dat ze constant naar me blaft, ik heb geprobeerd haar in een andere kamer te zetten, maar ze krabt aan de vloer en deur totdat ik hem open, eventuele tips alsjeblieft. Agressie is het gevaarlijkste gedragsprobleem bij honden en is de belangrijkste reden om professionele hulp te zoeken. Veel gedragingen die problemen worden, zijn gewoon natuurlijke neigingen voor uw lab. Blaffen, graven en kauwen zijn slechts enkele van de dingen die Labradors van nature doen, maar als ze hinderlijk of destructief worden, moet dit gedrag worden gecorrigeerd.

Wanneer uw Lab zich misdraagt, verveelt hij zich meestal of zoekt hij aandacht. Als je tegen hem schreeuwt om hem te corrigeren, ziet hij dit nog steeds als een vorm van aandacht en dit versterkt alleen het gedrag. Onthoud dat de meeste van deze gedragingen gewoon natuurlijke Labrador-neigingen zijn. Je moet hem rustig stoppen met het gedrag en hem omleiden naar een vergelijkbare activiteit die acceptabel is.

Als hij bijvoorbeeld op iets kauwt dat hij niet zou moeten doen, laat hem het dan laten vallen en leid hem dan rustig om naar een speeltje waar hij op kan kauwen. Als hij eenmaal bezig is met het acceptabele speeltje, beloon hem dan voor dat gedrag. U zult nog enkele voorbeelden van omleiding zien in de sectie Algemene gedragsproblemen hieronder. Labradors zijn sociale dieren en zijn graag in de buurt van mensen.

Als je hem vaak buiten laat, wordt hij eenzaam. Dit kan leiden tot problemen zoals overmatig blaffen, huilen en graven. Labs kunnen het beste binnenshuis worden bewaard. Voor meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp, zie ons artikel, Zijn labradors binnen of buiten honden? Dezelfde training kan worden gebruikt voor ruw spel.

Als je ruw met je puppy speelt, leer je hem dat dit een acceptabel gedrag is. Dat is misschien prima als hij een puppy is, maar denk aan een Labrador van 70 pond die ruw wil spelen. Het is belangrijk om hem vanaf het begin goed gedrag te leren. Hij begrijpt niet instinctief wat acceptabel is om op te kauwen en wat niet.

Zoals ik hierboven al zei, als je je Lab betrapt op iets kauwen, zou hij niet, zoals een schoen, streng moeten zeggen: „Niet kauwen, en neem het speelgoed weg. Schreeuw niet, maar geef het bevel stevig aan. Als je het voorwerp eenmaal hebt weggenomen, geef hem dan een speeltje waar hij op mag kauwen en beloon hem voor het kauwen daarop. Draai zijn kauwspeeltjes zodat hij zijn interesse niet verliest of er niet te snel een opkauwt.

Puppy's kauwen meestal om energie te verkennen of te verbruiken. Oudere honden kauwen meestal uit natuurlijke gewoonte, maar soms kauwen ze uit angst, verveling of angst. Als uw hond kauwt als u in de buurt bent, is dit waarschijnlijk een regelmatig gedrag. Echter, als hij alleen kauwt als je weg bent, kan dat stressgerelateerd zijn.

U moet de oorzaak van het probleem aanpakken en manieren vinden om zijn angst te verlichten voordat u het kauwprobleem kunt oplossen. Ze graven graag om dingen te begraven, om een coole plek te creëren om te liggen en om op beestjes in de grond te jagen. Helaas graven ze vaak je tuin of gazon op als ze dit doen. Een goede omleiding hiervoor is om een graafbak voor uw hond te maken.

Het enige wat je nodig hebt is een zandbak gevuld met zacht, graafbaar vuil. Elke keer dat je je hond betrapt terwijl hij graaft in een gebied waar je hem niet binnen wilt hebben, bel hem dan voorzichtig naar de graafdoos. Misschien wil je wat speelgoed begraven om hem aan te moedigen in dit gebied te graven. Als hij in de doos graaft, beloon hem dan voor zijn goede gedrag.

Als hij opspringt, vraag de persoon dan beleefd om hem niet te aaien, maar om zich af te keren. Hij zal leren dat opspringen hem niet de aandacht geeft waarnaar hij op zoek is. Af en toe moet u de hond uit de situatie verwijderen totdat hij kalmeert. Zoals ik al eerder zei, zijn Labradors zeer sociale dieren.

Ze houden er niet van om alleen gelaten te worden. Dat gezegd hebbende, zult u op een gegeven moment onvermijdelijk het huis moeten verlaten. Als uw hond overdreven angstig wordt wanneer u weggaat, kan dit leiden tot ander destructief gedrag zoals kauwen, blaffen, enz. De agressie van honden lijkt toe te nemen.

Jaarlijks worden ongeveer 4,7 miljoen mensen gebeten door honden. Elk jaar worden ongeveer 10 mensen gedood door honden. Ik zeg dit niet om je bang te maken, maar om je ervan bewust te maken dat het zeker een probleem is. Je labrador retriever zal zich nog steeds liefdevol en vriendelijk gedragen, vooral tegenover andere leden van het huis.

U zult echter zeker merken dat uw hond veel langzamer is en zich bijna als een „oude man” gedraagt. Labradors worden over het algemeen niet als agressief beschouwd en hebben een beroemde zachte, aanhankelijke aard. Labradors zijn zelfs een populaire keuze voor een familiehuisdier, vanwege hun vriendelijke en speelse geest. Het ras kan goed overweg met mensen en andere dieren en ze staan altijd klaar om nieuwe vrienden te maken.

Net als bij andere werkhondentemperamenten, kan de Labrador extreem gefocust zijn op wat zijn aandacht trekt. Hij zal een geur volgen totdat hij de bron vindt, wat hem kan aanmoedigen om uit zijn tuin te ontsnappen om de jacht voort te zetten. Labradors kunnen hun staart achtervolgen vanwege verveling of onvoldoende lichaamsbeweging, inclusief fysieke activiteit en mentale stimulatie - of aandachtzoekend gedrag om iets van je te krijgen. Slim en zeer energiek, Labradors hebben de juiste hoeveelheid mentale en fysieke stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven, met dagelijks minstens twee uur lichaamsbeweging.

Je Labrador zal uiteindelijk een manier vinden om zichzelf te amuseren, wat zou kunnen betekenen dat je een „chase my tail” -spel moet spelen. Maar heb je je afgevraagd wat je hond je precies vertelt als hij je gezicht likt, zijn poten likt of een medehond likt? Waarom likken Labradors zoveel?. Als je lacht elke keer dat je Labrador zijn staart achtervolgt, versterk je per ongeluk zijn aandachtzoekende gedrag. Jake was een Labrador-reddingshond die zich door witgloeiend puin groef op zoek naar overlevenden van 11 september.

Omdat ze zo sociaal en vriendelijk zijn, gedijen Labradors op aandacht en vinden ze het heerlijk om in het hart van hun familie te zijn. Zodra ze de basis onder de knie hebben, zullen Labradors graag nieuwe trucs blijven leren om hun geest actief en alert te houden. De voorouders van dit ras verschenen voor het eerst in Canada, maar de moderne Labrador Retriever ontwikkelde zich in Engeland in de 19e eeuw. Het favoriete ras van het VK heeft een lange weg afgelegd van zijn hardwerkende Canadese roots, maar de hedendaagse Labrador is nog steeds een betrouwbare werkhond omdat het ras actief, gretig en gemakkelijk te trainen is.

Hoewel Labradors vaak als traag of gek worden beschouwd, maakt hun Gundog-geschiedenis hen precies het tegenovergestelde. Labradors huilen om vele redenen, zoals u waarschuwen voor een gevaar dat ze kunnen voelen of reageren op een andere huilende hond in de buurt. labrador retrievers zijn traditioneel verkrijgbaar in drie kleuren - chocolade, zwart of geel - en werden gefokt om geschoten vogels op te halen en af te leveren aan de jager. Honden zijn net als mensen, en het gedrag van Labrador Retriever naar leeftijd zal van hond tot hond verschillen.

.

Leave Message

Required fields are marked *