Waarom zijn labradors zo bijzonder?

Hun kille temperament maakt ze geweldig met andere huisdieren en kinderen. Ze vinden het ook heerlijk om deel uit te maken van een groep en gedijen erop lid van de familie te zijn. In feite hebben ze een scherp instinct om hun mensen te beschermen en voor hun mensen te zorgen. Gehoorzaam en aanpasbaar, het Lab is perfect voor een actief gezin.

Labradors zijn zelfs het meest populaire hondenras in Amerika. Je zult waarschijnlijk op zijn minst een paar van deze energieke, gretige honden zien als je tijd buiten doorbrengt in het park of in je buurt. Ze kunnen leren om zachtjes te spelen met kleine kinderen. En ze zijn ook uitstekende jachtgenoten.

Bovendien staan labrador retrievers altijd klaar voor avontuur, of dat nu een wandeling in de bergen is of een uitstapje naar het strand. En ze kruipen zelfs samen met jou op de bank. Nog voordat de American Kennel Club (AKC) het ras officieel erkende in 1917, verdiende de labrador retriever lof en bewondering voor zijn hardwerkende, liefdevolle karakter. Typische problemen kunnen heup- en kniedysplasie zijn, en oogproblemen, die helaas allemaal veel voorkomen bij de meeste hondenrassen naarmate ze ouder worden.

Je kunt 10-12 prachtige jaren verwachten met je Lab. Heel erg bedankt voor dit prachtige, informatieve artikel. Mijn blinde dochter is nu in New York voor een training van 3 weken met haar geleidehond, een zwart lab. Ik ben zo dankbaar voor al het werk dat veel mensen hebben gestoken in het leveren van %26 door deze hond te trainen.

Labradors zijn speciaal omdat ze slim, goed gehumeurd en zachtaardig zijn voor kinderen en volwassenen. Labradors werken hard, houden van mensen en zijn relatief onderhoudsarm. Ze staan bekend als gezinshonden, waardoor ze populair zijn. De vrolijke energie van een Labrador maakt ze buitengewoon lief.

Labrador retrievers zijn wereldwijd een van de meest populaire hondenrassen. Wat maakt het Lab zo bijzonder? We denken dat het hun prachtige balans van eigenschappen is. Gevoelig zonder angstig, atletisch maar niet hyper te zijn, de Labrador Retriever is een perfecte aanvulling op elk gezin. De gemakkelijke persoonlijkheid en het vermogen om te leren van de Labrador maken ze bijzonder trainbaar, daarom blinken ze uit in alles, van zoeken en redden, tot therapiewerk, tot jagen en behendigheid.

Er is niets dat een lab niet kan doen. Kinderen voelen zich vooral aangetrokken tot hun lieve en liefdevolle persoonlijkheden, waardoor Labrador retrievers een populair ras zijn onder gezinnen. Labrador retrievers behoren tot de slimste honden, wat betekent dat ze een commando kunnen leren in vijf of minder herhalingen en bijna elke keer een commando kunnen gehoorzamen. Met oorsprong in Newfoundland - niet Labrador - en erkend door de American Kennel Club in 1917, vond het ras pas in de jaren zeventig zijn weg naar de Top Tien registerlijst van de AKC op nr.

Maar volgens de AKC: „De bereidheid van de Labrador retriever om te behagen maakt hen uitstekende zoek- en reddingshonden, evenals geleidehonden voor blinden. Labradors werden gefokt als waterretrievers, wat een van de redenen is waarom hun volledige naam Labrador Retriever is. Dit is een deel van de reden dat Labradors zulke populaire kandidaten zijn voor therapiehonden en andere hondenverzorgingsrollen. Ik denk niet dat er zoiets liefdevol, zorgzaam, nieuwsgierig, leuk en gemakkelijk in de omgang is als een Labrador (de mijne is CHOCOLADE) EN SUPER INTELLIGENT.

We laten die eer over aan de Border Collie, maar Labradors zijn een van de meest intuïtieve rassen waarmee ik te maken heb gehad. Mijn twee (nou ja, labrador en Labradoodle) en het zijn de meest zorgzame honden die ik ooit heb ontmoet, ze weten wanneer er iets niet klopt en beiden geven je knuffels alsof ze willen zeggen dat alles goed komt. Labrador retrievers hebben een lange geschiedenis als hulphonden, hetzij door smokkelwaar op te sporen of op te treden als zichthonden of mensen te helpen bij dagelijkse taken. Dit is een speciale vaardigheid waar veel vraag naar is, dus Labradors worden door hun eigenaren als heel bijzonder beschouwd, vooral als hun eigenaar een handicap heeft.

Labradors zijn een eeuwigdurende versie van hoe je favoriete 13-jarige zoon (ja, net als mijn honden heb ik favoriete kinderen) was voordat hij de donkere tunnel van de adolescentie binnenging en besloot je te haten. Alle honden zijn bijzonder, maar Labradors worden als extra speciaal beschouwd vanwege hun vriendelijke en liefdevolle persoonlijkheid en hoge mate van intelligentie. .

Leave Message

Required fields are marked *