Wat zijn de ergste eigenschappen van een labrador?

Negatieve eigenschappen van de Labrador/Labradors houden van hun eten en zullen te veel eten als je ze toelaat. labradors zijn gefokt voor een actief leven en hebben veel activiteit nodig. Hun grootte en enthousiasme kunnen ze een beetje een stier maken in een porseleinwinkel. Hun vriendelijke karakter en liefde voor kinderen kan leiden tot genadeloos likken van het gezicht.

Ook onafhankelijker - hoewel vrij biedbaar en responsief op gehoorzaamheidstraining, hebben sommige Labs een merkbare koppige streak. Sommige hebben halzen zoals stieren en zien nauwelijks sleepboten aan de lijn. Als je een labrador aan je gezin toevoegt, is het plannen van kwaliteitsvoeding iets waar Ollie mee kan helpen. Labrador retrievers behoren zelfs tot onze top 10 van meest populaire klantenrassen.

Hun ouders weten dat Ollie heerlijk en voedzaam eten zal bezorgen, hun pups zullen smeken om maaltijd na de maaltijd. Onze recepten boordevol zorgvuldig geselecteerde eiwitten van menselijke kwaliteit en gecombineerd met heerlijk en gezond fruit, groenten en granen van hoge kwaliteit zullen je beste vriend vol, gelukkig en gezond houden. Vanwege hun energetische aard kunnen Labradors die alleen worden gelaten of niet goed worden geoefend destructief worden - kauwen, graven en blaffen tot overmaat. Veel gedragingen die problemen worden, zijn gewoon natuurlijke neigingen voor uw lab.

Blaffen, graven en kauwen zijn slechts enkele van de dingen die Labradors van nature doen, maar als ze hinderlijk of destructief worden, moet dit gedrag worden gecorrigeerd. Wanneer uw Lab zich misdraagt, verveelt hij zich meestal of zoekt hij aandacht. Als je tegen hem schreeuwt om hem te corrigeren, ziet hij dit nog steeds als een vorm van aandacht en dit versterkt alleen het gedrag. Onthoud dat de meeste van deze gedragingen gewoon natuurlijke Labrador-neigingen zijn.

Je moet hem rustig stoppen met het gedrag en hem omleiden naar een vergelijkbare activiteit die acceptabel is. Als hij bijvoorbeeld op iets kauwt dat hij niet zou moeten doen, laat hem het dan laten vallen en leid hem dan rustig om naar een speeltje waar hij op kan kauwen. Als hij eenmaal bezig is met het acceptabele speeltje, beloon hem dan voor dat gedrag. U zult nog enkele voorbeelden van omleiding zien in de sectie Algemene gedragsproblemen hieronder.

Labradors zijn sociale dieren en zijn graag in de buurt van mensen. Als je hem vaak buiten laat, wordt hij eenzaam. Dit kan leiden tot problemen zoals overmatig blaffen, huilen en graven. Labs kunnen het beste binnenshuis worden bewaard.

Voor meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp, zie ons artikel, Zijn labradors binnen of buiten honden? Dezelfde training kan worden gebruikt voor ruw spel. Als je ruw met je puppy speelt, leer je hem dat dit een acceptabel gedrag is. Dat is misschien prima als hij een puppy is, maar denk aan een Labrador van 70 pond die ruw wil spelen. Het is belangrijk om hem vanaf het begin goed gedrag te leren.

Hij begrijpt niet instinctief wat acceptabel is om op te kauwen en wat niet. Zoals ik hierboven al zei, als je je Lab betrapt op iets kauwen, zou hij niet, zoals een schoen, streng moeten zeggen: „Niet kauwen, en neem het speelgoed weg. Schreeuw niet, maar geef het bevel stevig aan. Als je het voorwerp eenmaal hebt weggenomen, geef hem dan een speeltje waar hij op mag kauwen en beloon hem voor het kauwen daarop.

Draai zijn kauwspeeltjes zodat hij zijn interesse niet verliest of er niet te snel een opkauwt. Puppy's kauwen meestal om energie te verkennen of te verbruiken. Oudere honden kauwen meestal uit natuurlijke gewoonte, maar soms kauwen ze uit angst, verveling of angst. Als uw hond kauwt als u in de buurt bent, is dit waarschijnlijk een regelmatig gedrag.

Echter, als hij alleen kauwt als je weg bent, kan dat stressgerelateerd zijn. U moet de oorzaak van het probleem aanpakken en manieren vinden om zijn angst te verlichten voordat u het kauwprobleem kunt oplossen. Ze graven graag om dingen te begraven, om een coole plek te creëren om te liggen en om op beestjes in de grond te jagen. Helaas graven ze vaak je tuin of gazon op als ze dit doen.

Een goede omleiding hiervoor is om een graafbak voor uw hond te maken. Het enige wat je nodig hebt is een zandbak gevuld met zacht, graafbaar vuil. Elke keer dat je je hond betrapt terwijl hij graaft in een gebied waar je hem niet binnen wilt hebben, bel hem dan voorzichtig naar de graafdoos. Misschien wil je wat speelgoed begraven om hem aan te moedigen in dit gebied te graven.

Als hij in de doos graaft, beloon hem dan voor zijn goede gedrag. Als hij opspringt, vraag de persoon dan beleefd om hem niet te aaien, maar om zich af te keren. Hij zal leren dat opspringen hem niet de aandacht geeft waarnaar hij op zoek is. Af en toe moet u de hond uit de situatie verwijderen totdat hij kalmeert.

Zoals ik al eerder zei, zijn Labradors zeer sociale dieren. Ze houden er niet van om alleen gelaten te worden. Dat gezegd hebbende, zult u op een gegeven moment onvermijdelijk het huis moeten verlaten. Als uw hond overdreven angstig wordt wanneer u weggaat, kan dit leiden tot ander destructief gedrag zoals kauwen, blaffen, enz.

De agressie van honden lijkt toe te nemen. Jaarlijks worden ongeveer 4,7 miljoen mensen gebeten door honden. Elk jaar worden ongeveer 10 mensen gedood door honden. Ik zeg dit niet om je bang te maken, maar om je ervan bewust te maken dat het zeker een probleem is.

Het labradorras staat bekend om zijn goedaardige en liefdevolle temperament dat meestal resulteert in een goed opgevoede hond. Maar het is een feit dat veel Labs op een bepaald moment in het leven gedragsproblemen ontwikkelen. Gedrag dat misschien natuurlijk is voor uw laboratorium, maar we kunnen beschouwen als destructief, asociaal of zelfs gevaarlijk voor ons. De Labrador bezit tal van innemende eigenschappen: intelligentie, gemakkelijk te trainen en een uitstekende gezinsgenoot te zijn.

Het is gewoon verkeerd om een Labrador te krijgen, waar loyaliteit, gezelligheid en gezelschap gewilde eigenschappen zijn die in het ras zijn gefokt, en dan geschokt zijn als ze gedragsproblemen ontwikkelen als ze sociaal geïsoleerd zijn en alleen worden gehouden. .

Leave Message

Required fields are marked *