Welke kleur labrador is het populairst?

Zwarte labradors Ze zijn de meest voorkomende kleur van Labrador, vanwege de manier waarop hun kleurgenen worden geërfd. Misschien om deze reden worden ze een beetje over het hoofd gezien als het gaat om de topkeuzes van mensen voor de beste Labrador-kleur, maar het zijn nog steeds echt opmerkelijke honden. Black Labradors zijn de meest populaire kleur van Lab. Ze zijn meestal effen zwart zonder andere kleuren, markeringen, of vlekken, met uitzondering van een toegestane kleine witte vlek op de borst.

Statistisch gezien zijn Black Labs de meest voorkomende van alle Labrador-kleurvariaties. Dit komt door de manier waarop de vachtkleur wordt geërfd in dit ras. Zonder al te diep in te gaan op een wetenschappelijke verklaring hiervoor, zijn er negen verschillende mogelijke gencombinaties voor vachtkleur. Vier hiervan leiden tot een zwarte vacht, drie tot geel en slechts twee tot chocolade.

Vanwege willekeurige kans vormen Black Labs bijna de helft van alle Labradors. De Black Labrador is de originele kleur van Labrador en blijft populair in de Verenigde Staten. Black Labs komen het meest voor. Ze zijn oorspronkelijk opgeleid om vissers te helpen.

Ze zijn goede jachtgenoten en goede huisdieren. Black Labradors zijn intelligent en gemakkelijk te trainen. Het ras kan goed overweg met kinderen en is loyale metgezellen. De Labrador-site vertelt hoe zwart al eeuwenlang de meest voorkomende is.

Dit komt grotendeels door genetica omdat ze het dominante gen hebben. Dit is anders dan de twee andere officiële kleuren die in Labs te vinden zijn. Net als hun chocoladebroers en -zussen erven Silver Labs helaas enkele extra gezondheidsproblemen en hebben ze de neiging om een korter leven te leiden dan zwarte en gele labradors. De ongelukkige waarheid over chocolade Labradors is dat ze vaak meer gezondheidsproblemen hebben dan andere soorten laboratoria.

De meest omstreden van alle labradorkleuren is zilver, hier vrijwel ongehoord, maar veroorzaakt controverse in de VS, waar een aantal kennels gespecialiseerd zijn in het fokken van zilver. Veel eigenaren hebben aannames gedaan over de persoonlijkheden van chocolade Labradors die niet door feiten worden ondersteund. Uit de bevindingen bleek dat chocolade Labradors een hoger risico op gezondheidsproblemen hadden dan de andere twee jassen. Sommigen vinden ze zwart, anderen geel en een paar Amerikanen geven zelfs de voorkeur aan hun laboratoriumzilver, maar David Tomlinson denkt dat als het gaat om de beste labradorkleur, prestaties de vacht overtreffen.

Er zijn verschillende andere kleuren Labradors die u mogelijk ook ziet genoemd door fokkers, trainers, eigenaren en ook in online gemeenschappen. Sommige mensen geloven dat Black Labs de kalmste en meest aanhankelijke van het Labrador-ras zijn, maar er is geen onderzoek om dit te ondersteunen. Ja, chocolade Labradors kunnen soms lijken alsof ze minder intelligent en luidruchtiger zijn, maar dit komt grotendeels door een slechte fokkerij. Een keeper liet er zelfs een zien bij Crufts, waar het de goedkeuring kreeg van Lorna, gravin van Howe, een van de meest invloedrijke labrador-mensen tussen de oorlogen.

Een Labrador met het recessieve „e” -gen zal alleen phaeomelaninepigment produceren en zal geel zijn, ongeacht het „B-gen”. Interessant is dat de genetica van een gele Labrador een beetje anders is dan die in een zwart of chocolade Lab. Hoewel niet ieders favoriete discussie, speelt een basiskennis van genetica en hoe deze zich verhouden tot coatingkleur een grote rol in het fysieke uiterlijk van uw Labrador. Houd er rekening mee dat stereotypen over Labradors door hun kleur niet altijd waar zijn, en dat erfelijke eigenschappen zoals temperament en persoonlijkheid die door fokken worden doorgegeven, eerder invloed hebben op je leven met je Lab dan kleur.

Leave Message

Required fields are marked *