Waarom zijn labradors zo leuk?

Het antwoord is waarschijnlijk vanwege hun fokkerij. Vriendelijkheid is niet iets dat bij alle huisdieren aangeboren is. Sommige rassen zijn notoir agressief of wijzen mensen af. De AKC merkt op dat labrador retrievers niet alleen vriendelijk zijn, maar ook slim.

Deze intelligente honden willen hun baasjes plezieren. Zoals bij elke andere hond, is training nog steeds werk. Maar Labs zijn klaar voor de uitdaging (in tegenstelling tot veel andere honden, die het proces helemaal weerstaan). Labs zijn loyaal aan hun eigenaren en nemen hun aanwijzingen van u over.

Ze gaan met je hardlopen door de buurt, of ze knuffelen met je op de bank als je een rustige avond thuis nodig hebt. Labrador Retrievers, een van de beste honden voor kinderen van alle leeftijden, zijn vriendelijk, goedaardig en nemen de meeste dingen op de voet. Nog voordat de American Kennel Club (AKC) het ras officieel erkende in 1917, verdiende de labrador retriever lof en bewondering voor zijn hardwerkende, liefdevolle karakter. Typische problemen kunnen heup- en kniedysplasie zijn, en oogproblemen, die helaas allemaal voorkomen bij de meeste hondenrassen naarmate ze ouder worden.

Je kunt 10-12 prachtige jaren verwachten met je Lab. Heel erg bedankt voor dit prachtige, informatieve artikel. Mijn blinde dochter is nu in New York voor een training van 3 weken met haar geleidehond, een zwart lab. Ik ben zo dankbaar voor al het werk dat veel mensen hebben gestoken in het leveren van %26 door deze hond te trainen.

Labradors zijn notoir vriendelijk en hebben een band met zowel mensen als andere honden. Individuele honden geven misschien de voorkeur aan het gezelschap van mensen boven andere pups of vice versa, maar over het algemeen kunnen deze honden goed overweg met iedereen (zelfs kinderen). Met name Labrador Retrievers die voornamelijk worden gebruikt voor jagen en veldproeven zien er heel anders uit dan Labs die je ziet op hondenshows die de nadruk leggen op conformatie. Maar een ding dat labradors zeker onderscheidt, is dat ze ongelooflijk vriendelijk en mensgericht zijn.

Labrador retrievers behoren tot de slimste honden, wat betekent dat ze een commando kunnen leren in vijf of minder herhalingen en bijna elke keer een commando kunnen gehoorzamen. Labradors kwamen oorspronkelijk van een ras van vissershonden dat vroeger gedijt in Newfoundland, Canada helemaal terug tot een paar eeuwen geleden. Ik denk dat Labradors het beste ras ooit zijn, maar nu ik dit heb gezien, verander ik nooit van gedachten. Het eerste dat u moet doen wanneer u probeert vertrouwen te wekken bij uw Labrador, is kalm blijven in uw interacties met hen.

De AKC meldt: „Met hun combinatie van fysiek vermogen, intelligentie en gretigheid om te behagen, blinken Labrador retrievers uit in hondensporten zoals rally, tracking, veldproeven, gehoorzaamheid en behendigheid. Beste knuffelaars ooitDe Labrador is een aanhankelijk, mensgericht ras, dus het is geen wonder dat deze honden de beste knuffelmaatjes ter wereld zijn. Kinderen voelen zich vooral aangetrokken tot hun lieve en liefdevolle persoonlijkheden, waardoor Labrador retrievers een populair ras zijn onder gezinnen. Bovendien kunnen de meeste verschillen in Labradors worden toegeschreven aan hun individuele verschillen en niet aan de vachtkleur.

Labrador Retriever-temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken.

Leave Message

Required fields are marked *