Waarom is de labrador de meest populaire hond?

De honden zijn vooral gewild vanwege hun veelzijdigheid en gemakkelijke temperament, volgens de AKC. Labs zijn ook populaire gids- en reddingshonden, omdat ze gemakkelijk kunnen worden getraind om verschillende taken uit te voeren. Hoewel het ras al 31 opeenvolgende jaren bovenop het AKC-register staat, hebben de fokkers niet werkeloos gezeten door te genieten van de eerste plaats. Ze zijn druk bezig geweest met het focussen op gezondheid, betere structuur en temperament, merkt Arbuckle op.

Labradors zijn zelfs het meest populaire hondenras in Amerika. Je zult waarschijnlijk op zijn minst een paar van deze energieke, gretige honden zien als je tijd buiten doorbrengt in het park of in je buurt. Ze kunnen leren om zachtjes te spelen met kleine kinderen. En ze zijn ook uitstekende jachtgenoten.

Bovendien staan labrador retrievers altijd klaar voor avontuur, of dat nu een wandeling in de bergen is of een uitstapje naar het strand. En ze kruipen zelfs samen met jou op de bank. De voorouders van de Labrador, de Sint-Janshond, werden door vissers gebruikt om netten en vissen uit het water te halen - de vermoeiende taken uitvoeren om hun eigenaren te plezieren. De top 10 afronden na de Labrador retriever, Franse bulldog, golden retriever, Duitse herder en poedels, staan de bulldog op de zesde plaats, de beagle werd zevende, gevolgd door de Rottweiler, en vervolgens de Duitse kortharige aanwijzer op de negende gevolgd door de teckel.

Ik ben 49 jaar geleden begonnen in Labradors, heb alle rassen behandeld en ik heb me afgevraagd of ik een ras zou vinden dat ik prefereerde boven de Labrador. Volgens de jaarlijkse lijst van de meest populaire hondenrassen van de American Kennel Club staat de labrador retriever voor het 31e opeenvolgende jaar op de eerste plaats, wat zijn overwinning toeschrijft aan het temperament en de veelzijdigheid van het ras. Maar volgens de AKC: „De bereidheid van de Labrador retriever om te behagen maakt hen uitstekende zoek- en reddingshonden, evenals geleidehonden voor blinden. Labradors worden genoemd als geweldige huisdieren vanwege hun vriendelijkheid, stabiel temperament, atletiek en veelzijdigheid, evenals hun vermogen om gemakkelijk en goed getraind te worden.

Het is geen geheim dat je favoriete hond degene is die in je huis woont, maar als je naar de meest populaire rassen in het hele land kijkt, is er één type hond waarvan de statistieken zeggen dat het boven de rest uitsteekt. De Duitse herder, golden retriever en Franse Bulldog volgden allemaal Labradors, maar de Pembroke Welsh corgi haalde voor het eerst de top tien en sloeg de Yorkshire terrier uit. De oorspronkelijke Labrador stierf geleidelijk uit in Newfoundland vanwege een zware hondenbelasting die, met de Engelse quarantainewet, praktisch de invoer van de honden in Engeland stopte. Uw Labrador zou zijn volwassen lengte ongeveer 6 tot 12 maanden moeten bereiken, maar ze zullen hun volwassen gewicht pas bereiken als ze 2 jaar oud zijn.

Dit kenmerk werd doorgegeven aan de Labrador, waardoor ze perfecte jachthonden waren - neergehaalde vogels ophalen in plaats van neergehaalde vogels te eten in een poging hun mens gelukkig te maken. Gina DiNardo, de uitvoerend secretaris bij AKS, zei in een verklaring dat „de veelzijdige, gezinsvriendelijke Labrador Retriever zichzelf heeft gestold als Amerika's hond met hun liefdevolle, extraverte persoonlijkheid en gretige houding. Dinsdag publiceerde de American Kennel Club (AKC) zijn jaarlijkse lijst van de meest populaire hondenrassen, gebaseerd op het aantal honden in hun register. Hoewel hun dichte, korte en stoere jassen een rasstandaard zijn, is het mogelijk dat een rasechte Labrador lang haar heeft.

Leave Message

Required fields are marked *