Welke problemen krijgen labradors?

Labrador Retrievers zijn vatbaar voor bacteriële en virale infecties, dezelfde die alle honden kunnen krijgen, zoals parvo, hondsdolheid en hondenziekte. Veel van deze infecties zijn te voorkomen door vaccinatie, die we zullen aanbevelen op basis van de ziekten die we in ons gebied zien, haar leeftijd en andere factoren. Veel Labs hebben last van gewrichtsproblemen zoals heup- of elleboogdysplasie. Er zijn ook veel supplementen beschikbaar specifiek voor gewrichtsproblemen bij honden, maar hun werkzaamheid moet nog grondig worden bestudeerd; daarom is het het beste om een dierenarts te raadplegen over specifieke supplementen die u wilt proberen.

Hun grote oren bieden echter ook een geschikte voedingsbodem voor bacteriën, waardoor Labs vatbaarder worden voor oorinfecties. U kunt oorinfecties op afstand houden door ervoor te zorgen dat de oren van uw hond schoon en droog blijven (zorg ervoor dat u ze droogt na het baden of zwemmen), vaak te controleren op tekenen van infectie en overtollig haar in de oren te verwijderen (een trimmer kan dit voor u aan). Hartziekten zijn een veelvoorkomend probleem in de hondengemeenschap. Hoewel het vrij gebruikelijk is dat zelfs de gezondste oudere honden hartaandoeningen ontwikkelen, wordt algemeen welzijn als de beste preventie beschouwd.

Als bij uw hond een hartaandoening wordt vastgesteld, kan uw dierenarts een supplement zoals Vetmedin kauwtabletten aanbevelen om te beschermen tegen congestief hartfalen. Geef uw huisdier een aanbevolen Vetmedin-dosering om te beschermen tegen hartaandoeningen en streef er altijd naar om hem te helpen een gezond gewicht te behouden. Hoewel ik geen dierenarts ben, denk ik dat de beste manieren om hartaandoeningen te voorkomen vergelijkbaar zijn met wat een arts zou aanbevelen voor u, een menselijke patiënt. Het spijt me te horen van je verlies.

We hebben ons zwarte lab een paar maanden geleden verloren aan kanker. Hij was een geleidehond voor carrièreverandering en woonde meer dan 12 jaar bij ons. We hebben een chocoladelab van 4 jaar oud. Neem biologische kokosolie (niet vloeibaar) en maak een bevroren traktatie, of doe het in een Kong om eruit te likken.

Onze hond is er dol op en kijkt uit naar zijn dagelijkse snack. De huid is veel beter, heeft nauwelijks eelt op de ellebogen en heeft een rijke vacht. Ons Engelse laboratorium van 7 maanden werd gediagnosticeerd met een wekedelensarcoom. Hij had er een op zijn bovenbeen en één tussen zijn tenen, beide op het linkerbeen.

Die zijn verwijderd, maar degene op zijn voet is teruggekomen. Hij is nu 9 maanden oud en zijn voet wordt met de dag groter. We zijn bij 3 verschillende dierenartsen geweest en hebben ook met de fokker gesproken. Niemand heeft zo'n geval gezien waarin de hond zo jong is geweest.

Er zijn dus geen bestudeerde patronen van deze voorvallen. Als gezin hebben we besloten om DUKE de puppy te laten zijn die hij graag is, totdat zijn dagelijkse ervaringen moeilijk en pijnlijk worden, dan nemen we afscheid. Ik ben net mijn 7-jarige chocoladelaboratorium kwijtgeraakt, ik ben gebroken hart, ze is nog nooit onwel geweest behalve pijnlijke oren ooit, ik begrijp het niet dat ik vanmorgen met haar liep ze rolde in het natte gras zoals ze zo gelukkig en speels doet om 16.00 uur Ik dacht dat ze zichzelf niet leek en weigerde haar thee wat ze nooit zou doen, nam zichzelf mee in de tuin en ging in de hoek liggen en bewoog nooit, ik probeerde haar op te halen om haar een uur later binnen te halen en ze bleef gewoon weer liggen en haar achterbenen bleven wijken, uiteindelijk droeg ik haar naar binnen, ze leek oké, gewoon een beetje ingetogen, ze dronk een drankje waarvan ik dacht dat ze zich moest voelen beter, ik lag met haar op de grond, ze probeerde twee keer op te staan en viel gewoon om en was toen ziek en arm en leek een aanval te hebben en worstelde om binnen 5 minuten te ademen ze was overleden Ik ben verdwaald voor woorden en kan niet begrijpen wat er is gebeurd, ze stierf om 20.30 uur in mijn armen, mijn eerste gedachte dat ze dat zou doen heeft wat gif gegeten of zoiets, de dierenarts zegt dat ze geen tekenen van vergiftiging had en dat haar dood onverklaarbaar is. Ik kon niet eens naar de dierenartsen gaan, ze kwamen en haalden haar met een trolley uit mijn auto vanwege het Coronavirus, we moesten wegblijven, Ik ben diepbedroefd, is zoiets ooit iemand anders overkomen Ik kan niet stoppen met aan haar te denken en wat er is gebeurd Hartfalen.

Ik had 2 honden die begonnen met een hartgeruis en uiteindelijk congestief hartfalen kregen. Onze kleine chiahuahua slikte 2 of 3 jaar medicijnen en kreeg ademhalingsaanvallen en stierf uiteindelijk in de armen van mijn man. Mijn zwarte lab had hetzelfde, maar werd te laat betrapt en ze had ook botkanker en ik liet haar meteen in slaap brengen. Haar bloedonderzoek was niet op de kaart.

Ze had vochtophoping rond haar hart. Dus voor haar ging alles snel bergafwaarts in slechts een jaar na haar laatste dierenartsbezoek. Gillian, mijn hart gaat naar jou uit en ik begrijp je pijn. Bijna een week geleden moest ik ons blonde lab meenemen en haar laten rusten.

Bijna 2 maanden of 3 maanden had ze deze hoest en viel af en toe flauw met moeite met ademhalen als ze zichzelf te uitgeput had. Ik heb eindelijk gezegd dat je niet meer hoeft te lijden. Onze dierenarts nam röntgenfoto's een maand voordat ik haar eindelijk opnam en ze zat vol vocht in haar buitenlonggebied. Hij zei dat hij dit niet vaak ziet.

Longontsteking of een soort kanker. Shelby is haar naam en ze was de liefste, meest liefdevolle hond die we ooit al bijna 12 jaar hebben gehad. Knuffels voor jou Mijn labrador is 8 maanden oud, hij kan plotseling niets eten, ik vroeg dierenexpert, maar ze schrijven medicijnen voor, maar krijgen geen goed resultaat meer dan 1 week compleet maar eet niets, hoe hem te genezen wat kan ik doen help alsjeblieft. In de volgende sectie zullen we bespreken hoe we obesitas, gewrichtsaandoeningen en andere gezondheidsproblemen van Labrador kunnen voorkomen.

Het labradorras heeft een levensduur van 10 tot 12 jaar. Enkele van de algemene gezondheidsproblemen die labradors treffen, zijn patellaire luxatie, heupdysplasie bij honden (CHD) en osteochondritis dissecans (OCS), wat hondenelleboog- en schouderdysplasie is. Dit ras lijdt ook af en toe aan distichiasis, door inspanning veroorzaakte instorting, diabetes, spierdystrofie, tricuspidalisklepdysplasie en entropion. Kleine gezondheidsproblemen zijn onder meer retinale dysplasie, centrale progressieve retinale atrofie (CPRA), hypothyreoïdie, hotspots en cataract.

Knie-, heup-, oog- en elleboogtests moeten worden opgenomen in de gebruikelijke medische controles. Veel Labradors hebben last van oogproblemen, van kleine oogafwijkingen tot cataract of progressieve retinale atrofie. Dit zijn erfelijke ziekten die het gezichtsvermogen van de hond aantasten. Alle andere kleuren zijn het resultaat van kruising en worden niet geaccepteerd als raszuivere Labrador Retrievers.

Bovendien beweert Canine Genetics and Epidemiology dat enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van labrador retriever „obesitas”, otitis externa en degeneratieve gewrichtsaandoening zijn. Verantwoordelijke fokkers zullen ouders selecteren die weinig tot geen geschiedenis hebben van de ziekten waar Labradors vatbaar voor zijn. Champion, of veldproef Labradors, zijn gefokt voor snelheid, energie en intelligentie, waarbij uiterlijk de laatste overweging is. Hoewel labrador retrievers over het algemeen zeer gezonde honden zijn die niet te vaak ziek worden, zijn er enkele erfelijke ziekten die u moet kennen en in gedachten moet houden om uw huisdier beter te begrijpen.

Labradors willen graag leren, gemakkelijk in de omgang, minzame soorten die goed overweg kunnen met andere dieren, kinderen en zowat iedereen die ze ontmoeten. De Labrador Retriever wordt over het algemeen gecategoriseerd door lijnen die bestemd zijn voor iets andere doeleinden. De moderne Labrador Retriever is het voorouderlijke resultaat van een populaire vis- en ophaalhond uit Newfoundland en Labrador, een Atlantische kustprovincie in Canada nabij de Labradorzee; als zodanig, de Labrador draagt enige relatie met de moderne Newfoundlandse waterhond met zich mee. Het is belangrijk om uw Labrador gezond te houden door regelmatige lichaamsbeweging en correcte voeding, omdat obesitas hun gewrichten te zwaar kan belasten en het risico op artritis kan vergroten.

Het besteden van deze speciale aandacht aan uw huisdier is een uitstekende manier om veel van de mogelijke gezondheidsproblemen die een Labrador kan hebben te voorkomen. Dieet en lichaamsbeweging zijn cruciaal voor het behoud van een gezond gewicht en het voorkomen van obesitas bij honden, een belangrijk gezondheidsprobleem onder Labradors. Indien mogelijk moeten Labrador Retrievers mogen zwemmen, omdat het een van hun favoriete activiteiten is. Labradors hebben grote, slappe oren die deel uitmaken van hun innemende uiterlijk, maar dit betekent wel dat ze vatbaarder zijn voor oorinfecties.

.

labrador characteristics

Leave Message

Required fields are marked *